Akadálymentesítés

Az oldalt üzemelteti:

Támogatók:

Tárhelyet biztosítja:

Látogatottság

3.png8.png1.png8.png0.png
Ma28
Tegnap34
Ezen a héten186
Ebben a hónapban608
Összes38180

Látógató Infó

  • IP címe: 54.224.197.86
  • Browser: unknown
  • Browser Version: unknown
  • Operating System: unknown

Ki van Jelen

1
Online

2017. október 21. szombat, 23:07

2015. január 1-től most már tényleg életbe léptek a civil nyilvántartási eljárások elektronikus úton történő ügyintézésének szabályai.

Pontosabban csak részlegesen, hiszen vannak, akik számára ez kötelező (csak így intézhetik ügyeiket), aztán van akikre még nem vonatkozik és van vagylagos megoldás is.

 

1. A kérelmek elektronikus úton történő benyújtása egyes szervezetek (pl. az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár, a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási, a köztestületek, a kölcsönös biztosító egyesület, a hegyközség, a párt, a szövetség) vonatkozásában kötelező.

Csak elektronikus úton nyújtható be a közhasznú jogállás megállapítása iránti kérelem, illetve a már közhasznú szervezet is kizárólag elektronikus úton adhatja be a jövőben a beadványait.
Kizárólag elektronikus úton terjeszthető elő a beadvány, ha a kérelmező jogi képviselővel jár el vagy ha a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri.. 

2. Mint látható, a nem közhasznú szervezetekre az elektronikus út (még) nem kötelező.

3. Amennyiben a kérelmező nem elektronikus útra kötelezett, kérelmét választása szerint elektronikus úton vagy papír alapon terjesztheti elő az illetékes törvényszéken.

Részletes tájékoztató itt érhető el: http://www.birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-eljarasok-anyk-urlapjai-tajekoztato