Akadálymentesítés

Az oldalt üzemelteti:

Támogatók:

Tárhelyet biztosítja:

Látogatottság

4.png2.png0.png1.png0.png
Ma1
Tegnap3
Ezen a héten19
Ebben a hónapban60
Összes42010

Látógató Infó

 • IP címe: 212.52.180.147
 • Browser: unknown
 • Browser Version: unknown
 • Operating System: unknown

Ki van Jelen

1
Online

2018. április 21. szombat, 11:12

Mérvadó jogszabály: 187/2009. (IX. 10.) Korm. rendelet
a közigazgatási hatósági eljárás megindulásáról szóló értesítés érdekében vezetett elektronikus adatbázis létrehozásáról, vezetéséről, valamint az adatbázis alapján történő értesítésről

Összefoglalás: A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala … a kormányzati portálról bárki számára ingyenesen, korlátozás nélkül elérhető, nyilvános elektronikus adatbázist működtet azokról a civil szervezetekről, amelyek az eljárás megindításáról szóló, adatbázis alapján történő értesítés érdekében adataikat elektronikus úton bejelentették.

A bejelentkezéshez az alábbi honlapra kell belépni: www.nevjegyzek.magyarorszag.hu

A bejelentkezés menete:A „SEGÍTSÉG” - menüpont részletesen leírja a teendőket, ennek rövid lényege:

 1. Első lépésben meg kell győződni arról, hogy számítógépünkön telepítve van-e a JAVA futtatókörnyezet. Ha nincs, akkor elvileg erről a honlapról is letölthető a program („TÖLTSE LE A KITÖLTŐPROGRAMOT!” - menü), gyakorlatilag azonban ez jelenleg nem működik, így a NAV honlapján lehet ilyen programot elérni.
 2. A következő lépésben le kell tölteni a számítógépre a bejelentkezési nyomtatványt („TÖLTSE LE A NYOMTATVÁNYT!” - menüpontra kattintva).
 3. A nyomtatvány telepítése után a nyomtatványkitöltő program segítségével kitölthető a két lapból álló bejelentkezési dokumentum. (Ehhez kell a nyomtatványkitöltő program használatában való jártasság!)
 4. A dokumentum első lapján a szervezet adatait lehet megadni, illetve itt kell megjelölni a működési területet is. A második lapon egy listából kell kiválasztani, hogy milyen hatósági eljárásokról kérünk értesítést. 
  Tanács: gondoljuk át, hogy valójában mi érdekes a szervezet számára. Ha túl nagy működési vagy tevékenységi területet jelöltök meg, akkor túl sok értesítés jöhet (igaz, később a bejelentkezési adatok korrigálhatók). 
 1. A kitöltött nyomtatványt az ügyfélkapun keresztül lehet beküldeni amagyarorszag.huweboldalra. (Ehhez az ügyfélkapu használatában való jártasság szükséges!)
 1. Az egyes eljárásokkal kapcsolatos részvételi lehetőségekről olvashattok az Ökológiai Stúdió „Nyugat-dunántúli Üvegzsebkönyv” c. kiadványában.

Az érdeklődőknek szívesen megküldjük postán, vagy letölthető az alábbi linkkel: http://civilkontroll.gyor.hu/attachments/article/913/uvegzseb_belso_press.pdf

Az eljárásokban való részvételhez, az ügyfél bejelentkezéshez szükséges iratminták megtekinthetők, levehetők az alábbi linkkel: http://civilkontroll.gyor.hu/index.php/uvegzsebkonyv

 

                                                                                  Horváth Ferenc – dr. Kalas György

                                                                                  Ökológiai Stúdió Alapítvány

                                                                                  9028 Győr, Vándor u.9.
                                                                                  e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.